Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

FIT IN 7 DAGEN - BETTIEbook

FIT IN 7 DAGEN

Nee geen blog over eten, maar dit keer over het “detox/recharge” -programma dat ik een paar weken geleden heb gevolgd. Wat houdt dit in? Zoals ze zelf zeggen: ‘in een week minder stress, minder kilo’s en meer energie in je leven’. Wie wil dit nou niet! Ik was zeer benieuwd, dus ben dit gaan testen. In het kort eet/drink je een week geen suiker, tarwe, caffeïine en melkproducten. En dat betekent dus heel veel groenten en fruit en ook veel drinken. Minimaal 1,5 liter per dag.

De belangrijkste pijlers:

- voeding: geen suiker, tarwe, caffei caffeine & zuivelproducten, vlees, gefrituurde gerechten, vet, alcohol

- sporten: elke dag een uur bewegen

- ontspanning: op tijd naar bed, minimaal 7 uur slaap per nacht

- goed begin van de dag: half uur eerder op voor yoga & meditatie

- rust op werk: maken van prioriteitenlijsten, elk uur 5 minuten pauze en ademhalingsoefeningen

- rust thuis: na 20.30 computerlaptop, telefoon en tv uit

Mijn conclusie na een week: ok de koude douche waar je in de ochtend mee start was een killer, maar wat een energie heb ik er van gekregen. De belangrijkste eye opener was ook wel dat ik prima zonder suiker kan. De eerste dag verlangde ik nog naar mijn chocola, maar na dag twee was die suikerbehoefte al verdwenen. Ik kwam tot het besef dat ik heel vaak naar de koektrommel grijp omdat het nou eenmaal zo gezellig is bij de koffie en niet omdat mijn lichaam het zo nodig heeft. Ook de telefoon en laptop uit na 20.30 uur was heerlijk. De avonden voelden langer en dat nerveuze trekje om elke 10 min op je telefoon te kijken was na twee dagen al weg. Het voelde als een verademing om ‘ s avonds niets meer te hoeven en je tijd anders te besteden. Kortom een aanrader voor iedereen!

Deelname is heel laagdrempelig. Via www.stressdetox.net meld je je aan en betaal je eenmalig € 39,95. Via je eigen login kun je de manual downloaden, de meditatietraining,yoga en de bodyscan. Vervolgens krijg je dagelijks een mail met menusuggesties voor de volgende dag.

Succes en heel benieuwd wie dit gaat proberen!

STRESS DETOX.NET