Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

NOODLES

NOODLES

Noodles zijn favoriet bij ons thuis. Minimaal 1 keer per week maak ik wel een gerecht waarin noodles zijn verwerkt. Onlangs kwam ik deze tegen van het merk Saitaku. Deze noodles zijn gemaakt van boekweit en erg lekker. (oa te koop bij albert heijn).

Dit recept is met kipgehakt en een saus met oa , knoflook, verse gember, citroengras en oestersaus en heerlijk met sugarsnaps of boontjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

– noodles

– 400 gram kipgehakt

– 400 gram sugarsnaps

– koriander

– ui

Voor de saus:

– sesamzaadjes

– oestersaus

– gembersaus

– stukje verse gember van 2 cm

– stengel citroengras

– 1 teen knoflook

Maak als eerste de saus zodat deze nog even kan trekken. Meng 200 ml oestersaus met een theelepel gembersaus. Voeg hier de sesamzaadjes, ongeveer een eetlepel, aan toe. Doe hier ook de fijngesneden gember en citroengras en de uitgeperste knoflook bij. Meng dit goed door elkaar. Kruid nu het gehakt en maak er kleine balletjes van. Fruit een ui en bak de balletjes na een paar minuten mee. Voeg, zodra balletjes gaar zijn, de sugar snaps toe. En na een minuut ook de saus. Laat dit op laag vuur staan totdat de noodles gaar zijn. Kook de noodles en schep deze als ze gaar zijn door de kipballetjes en de saus. Serveer met verse koriander.

 

 

Comments

  1. Annelies

    Ha lieve Bet,

    Alweer een receptje van Bettiebook uitproberen! Vast weer net zo’n succes als de andere gerechten.

    Liefs

Submit a Comment