Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

OATMEAL COOKIES - BETTIEbook

OATMEAL COOKIES

Best ever al zeg ik het zelf, en ook nog in de categorie ‘gezonde koekjes’.

Even de juiste ingrediënten halen en dan bakken in het weekend. Waarschijnlijk denk je bij het zien van de ingrediënten: aaaaah, dat heb ik allemaal niet in huis. Vast niet, had ik ook niet. Even een bezoekje plannen aan de natuurwinkel of Marqt en je kunt aan de slag.

Het handige is dat je bv de havervlokken en de kokosboter ook kan gebruiken voor je granola en het speltmeel voor je pannenkoeken. En niet geheel onbelangrijk: je maakt hiermee heel veel mensen blij!

Ingrediënten voor ongeveer 20 koekjes:

- 100 gram speltmeel

- 100 gram havermoutvlokken

- 100 gram kokosboter

- 50 gram kokosrasp

- 1 theelepel vanille suiker

- 4 eetlepels warm water

- snufje zout

- 50 gram kokosbloesemsuiker (ok voor deze keer volstaat rietsuiker/gewone suiker ook)

- hand rozijnen

- bakpapier

Oven voorverwarmen op 150 graden. Meng de havermoutvlokken, speltmeel, vanillesuiker, suiker, zout, kokosrasp en rozijnen door elkaar. In een pannetje de boter laten smelten. Meng de gesmolten boter met het deegmensel en voeg het water toe.  Met behulp van twee lepels, of gewoon met je handen, kleine balletjes maken en plat drukken op het bakpapier. Kwartiertje in de oven en daarna goed laten afkoelen.

Tip: je kunt ook een deel van het deeg in kleine stukjes op een bakplaat leggen en in de oven schuiven. Zo krijg je van die lekker crunchy stukjes voor in een toetje of gewoon om zo op te eten.