Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

OVER BETTIEbook

Welkom op Bettiebook, mijn blog met recepten, voedingstips en inspiratie op het gebied van voeding.

Ik ben mijn blog begonnen na de vraag van vrienden of ik wat recepten via email wilde sturen
voor kids vriendelijke, gezonde, makkelijke maaltijden en of ik ze ook op de hoogte wilde
houden van nieuwe producten die ik uitprobeerde en onderzoekjes die ik deed naar de
voedingswaarde van deze producten. Om dit wat overzichtelijker te maken ben ik het
uiteindelijk gaan publiceren.

Het doel dat ik heb met BETTIEbook is dat ik hoop dat mensen door middel van mijn blog zich wat bewuster worden van hetgeen ze eten en hoe ze eten. 90% van de nederlanders heeft geen idee wat ze in hun mond stoppen als ze een zak chips opentrekken of hun kind zo’n lekkere spek geven. En wat ze al helemaal niet weten is wat dit doet met hun lichaam. Nu is het niet mijn bedoeling om op mijn blog alleen maar af te geven over hoe slecht veel producten zijn. Nee, ik wil juist de nadruk leggen op de gezonde en verantwoorde alternatieven. En dan op de alternatieven die voor de meeste personen voorhanden en redelijk laagdrempelig zijn. En daarbij ook een beetje het vooroordeel weg halen dat biologisch en gezond-lekker eten alleen voor mensen met veel geld is weggelegd of juist voor de alternatieveling. In mijn blog vertel ik over mijn ervaringen en ik hoop hiermee mensen te overtuigen het ook te proberen of om juist de slechte producten te laten staan of om te wisselen voor een beter alternatief. En hoe mooi zou het zijn als zij hun naasten en gezin tegelijk weer meer leren over eten, zodat we over een paar jaar een aantal producten voorgoed uit ons voedingspatroon hebben geschrapt.

Naast deze categorie hou ik de recepten, daar waar het allemaal mee begon, er ook in. Gewoon snelle, easygoinig recepten die gezond, verantwoord en ook gewoon lekker zijn en die je na je drukke werkdag zo op tafel kan zetten. Het liefst met producten van het seizoen en zo nu en dan met een kleine uitdaging voor de kids om hun smaakpallet wat uit te breiden.

Hopelijk inspireer ik je met mijn recepten en tips.

Babette

IMG_3052

Contact

Babette Geurtsen

Babettegeurtsen@hotmail.com